Wednesday, January 17, 2007

Misi bantuan 13 Jan 07


Gambar masa misi bantuan banjir ke Pagoh. Kepada siapa yang aku tertutupkan wajahnya tu,minta maaf yek.Camera man pun bukan nak inform.Ceh!Masa tu pun kelam kabut cari tempat,mana nak menyelit.Hahahah!Kalau tak masuk kang cakap x sporting pulak eh.Belasah je la! Depan sekolah tu ada sungai tau,lebarlah jugak.Masa kami sampai,kawasan tu dah surut dan kerja pembersihan giat dijalankan.Tak merasalah kami meranduk banjir.Seram juga aku tengok paras air sunagi tu.Macam nak melimpah ke jalan je.Ada setengah kawasan kat situ masih ditenggelami air lagi.Dah macam kampung terapung.Hujan turun renyai-renyai tapi berterusan.Harap-harap bencana bah ini akan reda dan penduduk Johor kembali menjalani rutin harian masing-masing.Kepada mereka yang terlibat dalam usaha kebajikan ini.teruskan usaha anda dan bantulah dengan ikhlas kerana Allah.Bukan suka-suka main banjir tau.Bahaya!

5 comments:

faisal said...

uish, ramainye orang gi misi bantuan tu...org gi ari isnin..tapi taktau belah mana kat johor tu nak gi...:)

.ain. said...

owh..bestnye akak! bagus2...Contoh rakyat Malaysia yg prihatin dan mempromosikan semangat bantu membantu=)

Arlina said...

hehe..dulu kat U tak sempat nak join misi tsunami.dah kerja pulak dapat peluang.ain nak g kursus kawin ke dik?heheh..akak pun tak p lagi neh.tapi tggulah ada calon nanti.ntah bila lah tu kan.ahaks!

Arlina said...

faisal,nanti ceritalah pengalaman awak.saya xdelah merasa redah banjir pun.kawasan dah surut masa tu.

faisal said...

hehee,nnti org buat entry tuk tu..raseny apergi sekejab je sbb kitorang ada prgram lain sebenarnya...rasenya sampaikan bantuan je..:)