Wednesday, September 27, 2006

Persoalan hidup

Sudah 4 hari umat Islam menunaikan ibadah puasa, selama itulah juga aku tak sempat nak mengemaskini blog aku ni.Dan juga selama itulah aku belum mengarang lagi.Hahah..camne nak wat ni kak eb?Huhu..mingkin sebab keletihan dan aku sendiri pun tidak mendisiplinkan diri untuk mengikut nasihat akak yang baru aku kenal di sini.Heheh..lepas ni saya ikut nasihat akak eh. Ending dah tahu,nak cipta suasana je masalah.

Waktu kerja pun telah dipendekkan sehingga 4.30 petang. Legalah sikit boleh balik awal. Dan tak perlu nak jaga kaunter lagi petang2.Hai,kalau diikutkan nak je aku cabut cari keje lain.Jadi penulis sepenuh masa ke.Ahaks!Tingginya cita-cita sampai tak tergapai.Tapi aku nak cuba juga habiskan cerita ni sebab pengalaman aku bergelar siswi UUM merupakan perkara paling indah pernah berlaku dalam hidup aku.

Kawan aku suruh juga cari kerja lain.Yela,memang betul cakap dia,aku dah ada degree,pointer 3 pulak tuh.Nak wat camne,lum ada rezeki.Ke aku yang takut nak mencuba?Sayang jugak sebenarnya kat sini.Tapi untuk bergerak lebih maju rasanya aku harus memikirkan langkah aku yang seterusnya.Sambung belajar?Cadangan yang diusulkan abah aku.Library science.Mungkin satu hari nanti akan dipertimbangkan.Patutkah aku mempertimbangkan untuk join ACCP?Sayang la pulak nanti xde gaji.Huhuh..sesuaikah aku nak jadi programmer?Ah,banyak sangat persoalan.

Hmm..sukar nak menduga masa depan aku sama ada gelap atau sebaliknya...

1 comment:

fawz said...

x elok duga2 neh... kerna x tercapai akal mu ..bak kata ilyana.. whehehe..