Monday, October 16, 2006

Saat Ku Idamkan..

"Dahla tido tu.Jom temankan saya pergi beli phone esok,"
"Esok keje pagila nash.Petang atau malam boleh?"
"Xpela,plan nak g pagi esok,"
"Pergi hari ni nak?Ada kereta,saja cadangan,"
"Nanti saya bgtau member saya,"

Bersandarkan sms inilah akhirnya aku berjaya memiliki handphone yang aku idamkan ini.Nak ucapkan terima kasih sangat2 kepada 2 orang member aku yang tersayang, Aryn and Fawz yang sudi menemani aku hari Jumaat lepas.Especially Fawz yang sanggup dtg dari Mantin tu dengan Kancil WGH turbonya.Ahahahha..turbo yg tak berapa turbolah katanya.

Sampai je kat Mines,kitorang terus ke tempat yang dituju.Bertemankan 2 sahabat yang hebat berkata-kata,aku sekadar mendiamkan diri.Hanya bertindak sebagai pemerhati semasa mereka melakukan urusan tawar-menawar ni.Kagum betul aku,macam diorang lak yang nak beli handphone.Aku tengok Cina tu dah macam nak nangis je dapat customer cam kitorang.Abis deal,ktrg dapat rm700 tuk sony ericsson model w300i.Semasa nak keluarkan duit not rm50 sebanyak 14 keping,walangnya hati aku.Titik peluh aku mengumpul tuh,setahun keje.Huhu..akan kujaga dengan sepenuh hati ku..cheewaah

Selesai urusan jual beli handphone,kami bergegas pulak nak mencari tempat untuk buka puasa.Semua tempat dah full,lastly we all decide melantak McD je la.Senang,nasib ada brader yang mengosongkan tempat duduknya untuk kami.Hehhe.Semasa berbuka tu,Fawz macam biasa mendedahkan bakat loyar buruknya(memang gifted betul mamat nih..sapa la awek dia ni mesti hari2 asyik gelak jek) sampai membuatkan kawan aku asyik nak gelak jek melayan.Masing-masing suka merepek,kamceng ah jadinya.Aku pulak menyampuk dan menyepak bila perlu (bila kena sakat!)

Ingatkan lepas makan and solat,dah boleh balik.Sekali brother-in-law member aku nih suh beli handphone pulak.Aik,suh beli handphone cam pi beli milo kat kedai jek eh?Aku pun berfikir beratus kali nak beli hp beb.Disebabkan kelewatan abg iparnya membalas panggilan,terpaksalah ktrg menanti sampai satu persatu kedai ditutup.Huhuhu..sempoilah beb.

Buat Fawz and Aryn...thanks for everything..thank u for simply being my friend,i will always love u i can't tell u how much u meant to me..sayang sokmo!

1 comment:

fawz said...

u wekam.. ahaks..!! touching plak ayat last tu... nak nangiss..huwaaahhhh..!!