Tuesday, September 05, 2006

Di persimpangan dilema

Hari ini aku datang agak lewat dari kebiasaan.7.54 pagi..lagi 6 minit mencecah ke angka 8.Hari ini juga bapak aku akan mula bekerja dengan jawatan baru dan kereta baru.Tu yang lewat tu,bawak keta baru.Slowly and carefully....ahahahahha!!Nasib lah aku tak berani lagi drive neh.Lesen yang ada pun sekadar hiasan di poket wallet.Aku nak cuba sebenarnya,tapi asyik tertangguh jek.Nak seribu daya,tak nak seribu dalih.Memandangkan saiz anak-anak dia dah makin besar(kecuali aku),duduk dalam kereta pun aku yang sedia kecik ni terpaksa memencilkan diri sampai pintu,alangkah bagusnya dapat keta baru yang lebih selesa.Waja with burgundy colour.Agaknya kalau aku la yang drive,mesti nampak macam kanak-kanak riang tengah bawak lori.Ibaratnyalah...ahahhah!

Semalam kawan aku ada mencadangkan agar aku hantar resume,position..programmer.Aku nak tergelak la pulak.Dah setahun aku tak sentuh bab-bab pengaturcaraan.Mungkin aku akan pertimbangkan,siapa tahu.Cuma aku bimbang juga kalau aku tak mampu nak menghadapi dugaan dalam job ni.Bukan senang nak puaskan hati bos,pelanggan dan juga bukan senang nak mengaburi kelemahan dan menonjolkan kelebihan.Aku agak bernasib baik sewaktu menjalani latihan industri dulu.Semuanya ringan tulang membantu aku sama ada dari segi berkongsi ilmu,memberi pendapat dan menunjukkan cara.

Akan adakah semua itu jika aku ditakdirkan bekerja dalam sektor ini?
Mungkinkah?

2 comments:

fawz said...

wah.. anta la resume. brtambahlah member aku yg menjadi programmer. huhu.

Arlina said...

mana leh ..xde skill..xkan bodo2 gitu je nak apply..huhu