Wednesday, April 25, 2007

Kawan aku yg dah berubah

These two guys are my old friends, since I was in primary school (sek. ren.keb. sri serdang).Dari kiri,namanya Ikhlas Zainal bekerja di MTU,syarikat perkapalan yang tersohor (yeke?).Sebelah tu,yang konon macho tu namanya Azmil, masih belajar (final sem,tgh final exam pun).Aku dan Nadhira yang menganjurkan pertemuan ni di Delifrance.Saja,sementara ada masa dan kawan-kawan aku pun tengah free.Bukan senang nak jumpa,kalau diikutkan dah 13 tahun aku tak jumpa mamat berdua ni.Sehari sebelum tu aku menghadiri perkahwinan kawan sekolah rendah aku jugak.Tak sempat nak upload kat sini,lagipun tak dpt lagi gambarnya.
Sempat jugak kami mengimbas kembali kenangan yang manis-manis masa kecik2 dulu.Tergelak aku dibuatnya.Diorang kata aku tak berubah.Heheh..maintain kecik cam budak sekolah.Aku jadi kelu juga depan diorg ni,lebih2 lagi aku segan sebenarnya.Memang dari kecik aku pendiam.Dalam report card pun mmg dah tertulis laporan aku seorang yang pendiam.Kah3!Tapi kalau jumpa geng,haa....mesti kepoh!Ada je aku nak sakat orang,atau dalam keadaan aku geram pun akan terkeluar ayat2 yg akan wat org ternganga.Hahahah!
Melihatkan kawan lain berjaya,terlintas satu perasaan malu di sudut hati ini.Berbanding kawan lain,rasanya aku je yang kerja paling biasa.Walaupun aku lepasan universiti.Mendengar pengalaman sahabat-sahabat lain, aku merasa terpinggir dan jauh ketinggalan sama sekali.Namun aku takkan sesekali putus asa dengan hidup ini sekaligus mencapai cita-cita yang sangat aku impikan.Aku tahu ada seseorang yang ingin melihat kejayaan aku dalam bidang tersebut dan aku harus pastikan aku mampu mencapainya.Moga aku dikurniakan idea yang menarik untuk menyambung novel aku yang baru mencecah 57 m/s tu.Harus dikerjakan sehabis baik.Akhir-akhir ini tidak mampu aku memberi kosentrasi lantaran sibuk dengan aktiviti perbarisan.
Ok,sampai sini dulu.Babai!

2 comments:

faisal said...

awak, if bleh sy nak jadi antara org terawal baca novel awk bila dah terbit nnti eh..jgn lupe bagitau...:) kagum sy ada kawan yg pandai wat novel...:)

Arlina said...

Insya allah faisal,saya cuba walaupun saya sendiri tak tahu apakah impian saya yang setinggi langit tu mampu dicapai oleh insan kerdil seprtiku..eh,comel!ahaks!Gurau ye.