Thursday, October 11, 2007

Surprise!!Oh My...:p

"Hello, office awak kat mana ye?"
"Tingkat 2,atas sekali.Kenapa?"
"Kiranya kalau saya kat lobi ni,macam mana nak pergi?"
"Eh,awak ada kat sini ke?"

Heheh..begitulah lebih kurang perbualanku dengan dia. Bila ku teliti semula handphone, rupanya ada mesej."Kalau saya tersampai ke pejabat awak camne?"-itulah bunyi mesejnya.Rupanya betul dia datang! Cepat-cepat aku mengatur langkah menuruni anak tangga. Bunyi sepatuku yang kuat tak kuhiraukan lagi.Malas nak control.Mesti dia ingat aku pakai terompah kayu.Hahah!!

Sampai saja di bawah, terlihatlah kelibat dia yang sedang merenung 'glass display' yang memaparkan keratan akhbar mengenai fakulti tempat aku bekerja.Dia ku sapa,senyuman berbalas.Setelah berbicara ringkas,dia memberikanku sebuah beg plastik yang berisi hamper kuih raya.Ya Allah...tak sangkanya dapat hamper,hatiku berbisik.Dalam kekalutan menerima hadiah yang tak terjangka, aku mempelawanya naik ke pejabat.Sekadar mahu dia melihat ruang kerjaku yang sebenar.Sungguh aku sedikit panik untuk melayannya di pejabat.Mana tahu ada rakan-rakan yang nakal menjenguk.Heheh..lantas kuberikan handout yang tak seberapa untuknya.Sekadar informasi.Terdetik rasa bersalah kerana ku rasa aku tidak melayan tamuku sebaiknya.Salam maaf ku hulurkan dan dia mengatakan tiada apa-apa.Berserta pemberian,terselit sekeping kad raya berwarna silver metalik.Aku membukanya perlahan."Putriku Sayang",lirik nasyid yang dipopualrkan oleh kumpulan Hijjaz jika aku tidak salah.Tanpa sedar segaris senyuman terukir di bibirku.Ada rasa tercuit di hati.Dia melukis bunga sebagai bingkai di sudut paling bawah.Cantik,tertera namaku di situ.

Aku belum dan mungkin tidak mampu menjadi seperti puteri yang dialunkan di dalam nasyid ini...



"Yummy...!!Thank you"

3 comments:

Nana CS said...

Nk sket..!

naDyz said...

cik nash...perasa durian tuh apa?

Nashrin said...

itu dodol cek..!