Sunday, August 03, 2008

Pulau Kapas Kenangan Terindah







Akhirnya trip untuk ke Pulau Kapas berjalan dengan lancar. Alhamdulillah...pertama kali aku menjejakkan kaki ke pulau yang pada aku sangat indah. Bukti kekuasaan Ilahi. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 7-8 jam dari Kuala Lumpur. Naik bas 2 tingkat tapi aku duduk bahagian bawah. Punyalah sejuk penghawa dingin sampai berlaga gigi aku. Tinggal tak keluar ‘asap’ je lagi bila bercakap. Pinjam sweater member pun x cukup nak menahan kesejukan yang melampau.

Kami berhenti di masjid untuk menunaikan solat subuh dahulu sebelum meneruskan perjalanan ke jeti. Setelah bersarapan, barulah kami bertolak ke Pulau Kapas menaiki bot laju yang memang sakan lajunya. Tapi seronok! Walaupun melambung-lambung. Risau gak aku yang ringan ni kot-kot tercampak dalam laut. Hahah!! 20 minit kemudian,rombongan kami pun tiba di pulau. Makcik Gemuk Beach Resort sedia menanti kehadiran kami. Tergelak aku masa mula-mula mendengar nama resort ni.

Setelah check in, masing-masing mengambil peluang merehatkan diri sebelum aktiviti snorkeling bermula pada pukul 3.30 petang. Snorkeling? Tak nak pergi boleh tak? Hati aku dah cuak semacam. Tap bila fikir-fikir balik rugi pulak datang jauh-jauh tak cuba. Ah,belasahlah. Dalam nak tak nak tu aku cuba jugak walaupun ntah apa-apa. Akulah peserta paling lawak hari tu. Panik habis sampai tak boleh nak balance kan badan sendiri. Dapatlah tengok sikit-sikit ikan-ikan berenang. Entah berapa banyak air masin yang aku telan. Urgh! Memang rasa tak puas hati je. Tapi yang paling penting, i have overcome my fear towards that.

Oklah.. kat sini aku nak share gambar-gambar masa aku kat sana.



4 comments:

Humyrah said...

Ala Nash.. snorkeling jek, bukan scuba diving! Ekekeke...

Nashrin said...

mmg ah.tp aku ni fobia bab aktiviti air ni hahah!!!masa camping f5 dulu pun mana aku join kayak.ahaks.

illa said...

wahhh..tajaan ke ape nihhh...heheh mcm best jek

Nashrin said...

ini under office